Welkom bij Praktijk Carolien

Een ongezonde leefstijl is een groot probleem van de gezondheid algemeen. Onze tegenwoordige levensstijl – met veel uren achter de computer of in de auto- kan leiden tot rug- schouder- en nekklachten en vermoeidheid. De hectische en concurrerende aard van alledag, kan ons lichamelijk en geestelijk uitputten, wat resulteert in stress gerelateerde klachten. Zoals angst, depressie, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen en ademhalingsmoeilijkheden. Ongezond gedrag zoals roken, teveel alcohol, ongezond eten en vaak een zittend leven met weinig beweging, kunnen leiden tot zowel geestelijke als lichamelijke klachten. Je kunt hierbij denken aan overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, psychische klachten, enzovoort. Het lijkt alsof het menselijk ras steeds verder van zichzelf verwijderd is geraakt en steeds meer afhankelijk is geworden van de huidige allopatische zorg. Alsof men zich niet meer bewust is van de prikkels en sensaties van zijn/haar lichaam, gevoel en intuïtie.

Deze praktijk is gericht op verbetering/herstel na ziekte, stress en/of blessure, maar ook op preventieve zorg. Dus behoud en verbetering van gezondheid. De oplossing voor veel psychische en lichamelijke problemen ligt m.i. bij de wortel van het probleem: een ongezonde leefstijl en dieet. Mijn doel is om alles weer met elkaar te verbinden. Lichaam, geest en ziel tot een eenheid te laten worden. Om mensen weer terug te brengen in hun eigen kracht en te laten leven vanuit hun hart. Inherent hieraan is, bewustwording. Gericht op het weer in staat kunnen zijn om zelf de verantwoordelijkheid te  nemen voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. En voor het leven van alledag.

Het doel is niet om mensen afhankelijk te maken. Wat ik wel doe is het geven van een duwtje, een zetje richting bewustwording en gezond leven. Mensen hebben naar mijn mening zelf het zelfhelend vermogen en de tools in zich. In plaats van het zoeken naar oplossingen buiten zichzelf moeten mensen de oplossing in zichzelf gaan zoeken. De enige echte Guru leeft immers in je hart.

 

Wat kan ik u bieden

Yoga

Yoga versterkt je lichaam en geest. Het maakt het lijf soepel en gezond en geeft direct meer energie. Verder neemt dankzij yoga de rust in het hoofd toe, wat de concentratie ten goede komt en de emoties kalmeert. En de voordelen gaan veel verder dan het verlichten van veel voorkomende medische klachten. Yoga richt zich op alle zintuigen, alle organen en klieren, op het bloedvatensysteem, de ademhaling, de spieren, zenuwen en botten, op het gehele lichaam; maar ook op het denken, de concentratie en de geestelijke bewustwording.

Massage en behandeling

Een regelmatige massage, voetreflextherapie en/of acupressuur bevordert de weerstand, verbetert de doorbloeding en inherent hieraan herstelt het de spieren, neemt het stress weg en ten slotte werkt het bloeddrukverlagend.

Volgens de Indiase tradities en het oud Ayurvedisch gebruik masseren vrouwen alleen vrouwen en mannen alleen mannen. Ik houd dit gebruik graag in ere en daarom richt ik mijn massages en behandelingen specifiek op vrouwen.

Voedings- kruiden- en ayurveda dieet- en leefstijladviezen

Ik geloof stellig dat een aangepast dieet bij ieder uniek individu en een gezonde passende leefstijl afgestemd op de uniciteit van ieder individu heel veel positieve veranderingen teweeg kan brengen.

Ervaring

Negen jaar heb ik gewerkt als verpleegkundige binnen de psychiatrie, waarbij vooral behandeling van autisme het grootste deel van mijn werk was. Maar vier jaar geleden heb ik mijn baan als psychiatrisch verpleegkundige aan de wilgen gehangen om mij volledig toe te gaan leggen op de hogere innerlijke ontwikkeling en het schrijven van boeken. Mijn hele leven heb ik ingericht om mij volledig te kunnen richten op DAT. Wat voelt als mijn weg, mijn Dharma in het leven……

Inmiddels heb ik ruim 13  jaar ervaring  in het geven van yogalessen. Voor verdieping ben ik zoals vele yogi’s een aantal malen naar India geweest, waar Auroville in het zuiden van India mijn favoriete plek is. 

Mijn yoga-opleidingen heb ik onder andere genoten binnen de Integrale yoga en logischerwijs heb ik veel affiniteit met de leer en visie van Sri Aurobindo (grondlegger van de Integrale yoga) en zijn spirituele gezellin Mirra Alfassa, gekend als ‘De Moeder’. Met name ‘De moeder’ is mijn grote spirituele inspirator, vandaar dat haar symbool in mijn logo is verwerkt. Dit is mijn manier om haar te herdenken en te eren. De moeder heeft voor mij een speciaal plaatsje in mijn hart. Ze is mijn grote voorbeeld en is voor mij de drijvende kracht achter de yoga en mijn dharma missie in het leven: mensen helpen herinneren de verbinding te maken met het Pure Zijn. Samen met Sri Aurobindo werkte zij aan de yoga van de transformatie, een volgende stap in de evolutie van de mensheid. Sri Aurobindo noemde haar de Moeder, omdat hij haar beschouwde als de incarnatie van de Goddelijke Moeder (de Shakti). 

In de yogaopleiding heb ik de yoga-naam ‘Rashmi’ gekregen. Het betekent ‘Zonnestralen; Licht van de zon ‘. De naam ‘Rashmi’ geeft weer wat ik graag wil bewerkstelligen en waar ik oprecht van kan genieten. En dat is het anderen (weer) te laten stralen en zien stralen. Niks is mooier om iemand te zien stralen! 

Ruim tien jaar geef ik beroepsmatig massages. Dit begon met sportmassages, naar verloop van tijd is dit uitgebreid met andere vormen die meer op ontspanning zijn gericht, zoals hotstone en Lomi lomi. Daarnaast heb ik ervaring in het geven van sportlessen, zoals body balance, pilates, Essentrics, shape en aerobics. Uiteraard heb ik diverse opleidingen in voorgenoemde gevolgd. Ik heb geproefd, ervaren en geëxperimenteerd. Verder heb ik  veel opleidingen en verdieping genoten met betrekking tot onder andere yin yoga, body balance, intimate yoga, integrale yoga, zwangerschapsyoga, kinderyoga, yoga & dans, Essentrics, asthanga yoga, acroyoga en fertiliteit yoga. Hierdoor heb ik enige kennis van de yogavormen en kan daardoor een grote diversiteit bieden. Verder volg ik de hbo fysiotherapie opleiding bij Hogeschool Utrecht

In mijn yoga lessen combineer ik intuïtief verschillende stromingen. Ik breng afwisseling in de lichaamsoefeningen middels yoga flow, yin yoga, hatha yoga, body balance, yoga & dans en methoden van Feldenkrais.  

Ik ben creatief, deskundig, ervaren en flexibel en kan daarom passende lessen en diensten op maat en naar tevredenheid bieden.