Hotstone massage

Hotstone-massage is een heerlijke lichaamsbehandeling, vanuit de gedachtegang “ziel, lichaam en geest zijn een”. De behandeling combineert massage met thermodynamische voordelen en de therapeutische kwaliteiten van essentiële oliën.

De thermotherapie wordt uitgevoerd met basaltstenen die “au bain marie” worden opgewarmd tot een ideale temperatuur tussen de 45 en 55 graden Celsius. Ze worden op het lichaam gelegd en er wordt zachtjes mee gemasseerd – meestal langs de ruggengraat, in de nek, armen, benen, borst en zelfs tussen de tenen.

Basalt is paramagnetisch. Dat houdt in dat de steen aangetrokken wordt door een magnetisch veld. Paramagnetisme verhoogt de vitaliteit en is conductor (geleider) van subtiele energieën.

De warmte van de basalt stenen dringt door in de spier en verlicht spanningen. De toepassing van de warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft de therapeut de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn. De koude stenen werken anders: die verminderen ontstekingen en gaan zwelling tegen.

Hotstone-massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging. Ze stimuleert de orgaanfuncties en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Deze massagevorm helpt ook bij het harmoniseren van de chakra’s en ondersteunt alle niveaus van healing, doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert.

Prijs:

Lichaamsmassage van 60 minuten: 45 euro.

 

Sport- en/of ontspanningsmassage

(NGS- gediplomeerd)

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd.
De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer een bepaalde prestatie leveren. Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up. Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning.
Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen. Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Sportmassage mag nooit worden toegepast (de eerste dagen / weken) na een spierscheuring, bij een ontsteking of wond van de huid of als iemand o.a. koorts heeft.
Als de spieren heel zwaar belast zijn is het beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen.

Prijs:

30 minuten (specifieke) massage: 25 euro

Lichaamsmassage van 60 minuten: 45 euro

 

Bamboe massage

Bamboe massage is een techniek waarbij bamboe stengels van verschillende lengtes en diameters gebruikt worden voor deep-tissue technieken.

De bamboe massage is ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt. Het zal helpen om giftige stoffen af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren. Deze massage helpt in het bijzonder tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na deze massage in een betere conditie.

Bij komend voordeel van bamboe is verder het volgende. Zowel aan de oppervlakte van de huid van ons lichaam als in de structuur zelf, vinden 2 kristalline-achtige verbindingen. Het is bekend dat deze 2 kristalline-achtige verbindingen 2 zeer specifieke eigenschappen vertonen, namelijk piëzo-elektriciteit en pyro-elektriciteit. piëzo-elektriciteit wordt geactiveerd met de druk en pyro-elektriciteit met warmte. Op fysiologische niveau betekend dit, dat de reeds genoemde eigenschappen bijdragen tot enkele helende effecten bij bamboe massage. Dit geeft Bamboe massage een extra dimensie.

 

Prijs:

Lichaamsmassage van 60 minuten: 45 euro.

 

 

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is geheel aangepast aan de wensen en mogelijke klachten van de zwangere vrouw en is de perfecte manier om de zwangere vrouw te helpen zich meer op haar gemak te voelen bij de veranderingen in haar lichaam.

Verschillende klachten die tijdens een zwangerschap ontstaan, kunnen door de zwangerschapsmassage behoorlijk verminderd worden. Zwangerschapsmassage helpt bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem en verminderde stoelgang.

Naast het reduceren van pijn werkt de zwangerschapsmassage ook zeer ontspannend. Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het kindje. Als de moeder vredig en ontspannen is, werkt dit door naar het ongeboren kindje.

Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind. Massage is dus prettig voor moeder en kind.

Let op:

Tijdens het 1ste trimester (tot 16 weken) vindt er geen massage plaats. (In dit trimester wordt namelijk de foetus gevormd.  Bij een massage wordt het lichaam enigszins warmer, welke kan resulteren dat het eitje meer moeite heeft om zich te nestelen.)

Wanneer er sprake is van een geschiedenis van miskramen wordt een volledige lichaamsmassage afgeraden, wel kan er in overleg een deel massage gegeven worden.

Prijs:

Zwangerschapsmassage op maat, circa 45 minuten: 45 euro

Voetreflextherapie:

Voetreflextherapie is een natuurgeneeskundige therapie die zijn oorsprong vindt in de Chinese, Indische, Japanse en Egyptische geneeskunde en is een holistische geneeswijze waarbij men ervan uitgaat dat lichaam en geest één zijn. Het geeft onder andere verlichting van pijn en stijfheidsklachten, verlichting bij hoofdpijn, stress, astma, constipatie en migraine, stimuleert goede bloedcirculatie, en bevordert de natuurlijke homeostasis van je lichaam.

De behandeling gebeurt door druk uit te oefenen op de zones in de voeten welke corresponderen met organen en weefsels in het lichaam. Het beste resultaat wordt verkregen door een volledige behandeling van de voeten (en dus ook van het hele lichaam).

Prijs:

Behandeling van 45 minuten 30 euro

 

 

Lomi Lomi massage

Lomi Lomi is een liefdevolle massagevorm welke is voortgekomen uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. Op Hawaï wordt deze massage van generatie tot generatie doorgegeven. Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur, de sprankelende watervallen tot krachtige oceaangolven. In de filosofie van de inwoners gaat het hierbij vooral om liefde en harmonie. Het betreft dan ook een zachte massage

De uitvoering gebeurt voornamelijk met de onderarmen door mooie lange en vloeiende strijk bewegingen op het lichaam toe te passen. De Lomi Lomi is als een dans. Lomi lomi massage heft zeer snel blokkades op. Door de zachtheid en de vloeiende bewegingen worden spanningen weg gespoeld en de energiestromen in het lichaam gestimuleerd.

Prijs:

Lichaamsmassage van 60 minuten: 45 euro.

 

Acupressuur

 Acupressuur is een techniek die gerelateerd is aan acupunctuur. De energieën van het lichaam worden hiermee geregeld door het manipuleren van punten op het lichaam. Dit heeft effect op de emoties, spanning en fysieke condities. In veel gevallen kan acupressuur net zo veel voordelen hebben als de traditionele acupunctuur. Het kan de energiebanen in evenwicht brengen in het lichaam en het ontgiften stimuleren. Niet alleen zal dit ten goede van de spieren, zenuwen en pijnlijke gewrichten werken maar inherent hieraan kan het ook de bloedcirculatie stimuleren en veroudering van de huid tegen gaan.

Prijs:

Lichaamsbehandeling van circa 30 minuten: 35 euro.

 

Medical Taping Concept

Medical Taping Concept is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Door de tape met verschillende technieken toe te passen kunnen diverse weefsels op te onderscheiden manier beïnvloed worden. De effecten van taping kunnen zijn: pijndemping, spierfunctie verbetering door tonus(spierspanning)regulatie, ondersteuning gewrichtsfunctie, belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen en neuro-reflectoire beïnvloeding.

Prijs per behandeling, incl. materiaal:

20 euro

Moxa therapie

Moxa therapie  is een oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. Het doel van een Moxa behandeling is om de Chi of Levensenergie te stimuleren. Dit gebeurt door het stimuleren van de acupunten op de meridianen. Acupunten zijn belangrijke drukpunten op de meridianen. Door het behandelen van deze acupunten worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrij stromen. Geblokkeerde acupunten kunnen na verloop van tijd lichamelijke klachten veroorzaken.

 Een Moxa behandeling wordt vaak gecombineerd met een acupunctuur behandeling maar kan ook heel goed als losse behandeling zoals acupressuur en voetreflexologie of in combinatie met een massage worden aangeboden.

Een Moxa behandeling kan toegepast worden bij de volgende klachten: 
Chronische pijnklachten 
Hoofdpijn klachten
Gebrek aan energie 
Groeipijnen 
Spierpijnen 
Koude handen en voeten                                                                                                                                                        Behandelen van stuitliggingen
Behandelen van (oude) littekens
Overige pijnklachten

 Moxa therapie wordt indien nodig geïntegreerd in de massages en de behandelingen.

Aroma massage (binnenkort)

Bij aromamassage wordt een basisolie gebruikt waaraan 100% natuurzuivere etherische oliën worden toegevoegd. De samenstelling kan per persoon verschillen omdat ik het mengsel zal afstemmen op het doel van de massage. Een aromamassage heeft een diepere werking dan een gewone massage omdat het ook op de psyche doorwerkt. De aroma’s spelen een centrale rol. Je ziet, hoort, ruikt, voelt en denkt weer helderder.

Voor de massage zal dus eerst gevraagd worden wat je verwacht, een rustgevend, stimulerend effect,… Naargelang uw vraag wordt dan een gepaste door mij samengestelde olie gekozen.

Aromamassage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van lusteloosheid, moeheid, depressiviteit, hoofdpijn of migraine, rug-, nek- en schouderpijn, algemene stressklachten. Voor zwangere vrouwen kan de massage gegeven worden om zwangerschapsstriemen te voorkomen.  Maar ook wanneer je gewoon eens fijn wilt ontspannen is aromamassage zeker een aanrader.

De behandeling bestaat uit een volledige lichaamsmassage. Het lichaam wordt op een zachte wijze gemasseerd. Dit is niet te vergelijken met een sportmassage. De aanrakingen zijn veel lichter en minder gericht op de spieren. Doordat je hele lichaam gemasseerd wordt kom je meer in contact met jezelf. Je voelt de spanning verminderen.

Prijs:

Lichaamsmassage van 60 minuten: 45 euro.

 

Carolien’s SPECIAL

Laat je volledig verassen middels de Carolien’s SPECIAL. Deze massage en behandeling zal geheel vanuit mijn hart en intuïtie geschieden. Alle massagetechnieken en behandelingen kunnen hierin gecombineerd worden denkende aan behandelingen zoals reflexologie, Moxa therapie, acupressuur in combinatie met ontspannings-, energetische-,bamboe-,sport-,Lomi lomi-, aroma en hotstone massages. Geen enkele massage zal dezelfde zijn en de massage zal geheel toegespitst zijn op jouw uniciteit.

Prijs:

Lichaamsmassage en behandeling van 90 minuten: 50 euro .

 

Kinesiologie / Touch for Health

 Toegepaste Kinesiologie / Touch for Health is een therapeutische methode waarbij middels spiertesten blokkades opgespoord en geneutraliseerd word. Door speciale lichaamspunten te activeren en meridianen te masseren wordt de vitale energiestroom hersteld en komen lichaam en geest opnieuw in balans.

Deze therapeutische methode wordt indien nodig gecombineerd met acupressuur, moxa therapie, voetreflexologie en massage.

De van harte gemasseerd SPECIAL

Een cadeautje voor jezelf? Het mag! Gun jezelf een moment waarin alle aandacht voor jou is.

Op vertoon van een geldig identiteitsbewijs ontvangt je op jouw verjaardag een lichaamsmassage van 60 minuten naar keuze met 40% korting ( kan niet gecombineerd worden met andere aanbiedingen).

 

 

 

Voorwaarden:

 

Volgens de Indiase tradities en het oud Ayurvedisch gebruik masseren vrouwen alleen vrouwen en mannen alleen mannen. Ik houd dit gebruik graag in ere en daarom richt ik mijn massages en behandelingen specifiek op vrouwen.

 • Aan con-collega’s worden geen diensten verleend.
 • Alle behandelingen/massages worden ter plaatse contant afgehandeld.
 • Afspraken kunnen tot uiterlijk 24 uur voor de afspraak kosteloos worden afgezegd
 • Niet afgezegde en niet op tijd afgezegde afspraken worden in rekening gebracht
 • Hygiëne staat hoog in het vaandel in de praktijk. Van cliënten wordt verwacht hier zorgvuldig mee om te gaan.
 • De behandelingen hebben absoluut geen erotisch doel of karakter
 • Mijn praktijk behoudt zich het recht voor een behandeling te weigeren om hygiënische redenen of als een cliënt onder invloed is van alcohol en/of geestverruimende middelen.
 • Geen mobiele telefoons aan tijdens behandelingen, sessies en/of lessen.
 • Alle prijzen op deze website zijn onder voorbehoud.
 • Alle genoemde prijzen op de website zijn inclusief 21% btw.
 • Wanneer er sprake is van hartklachten, hoge bloeddruk, infecties, infectieziekten, kanker, trombose en/of andere medische aandoeningen. Graag melden. In veel gevallen wordt er niet gemasseerd. Mits er schriftelijke toestemming is van de huisarts en/of de behandelend(e) specialist(en).
 • Wanneer je bezig bent om zwanger te worden of reeds zwanger bent. Graag melden.
 • Mijn praktijk kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of opgelopen letsel van de cliënt. Bij twijfel dient de huisarts en/of de behandelend(e) specialist(en) te worden geraadpleegd.