Ayurveda

 

Ayurveda houdt zich bezig met de totale gezondheidstoestand van de mens, zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel. Met behulp van natuurlijke en praktische handelingen wordt de balans van het lichaam hersteld waarbij de natuurlijke energie de klachten zal genezen. Ziektes ontstaan volgens  de Ayurveda door een verstoring van het evenwicht tussen lichaam en geest door bijvoorbeeld een verkeerde leefwijze. De nadruk ligt hierbij op het voorkomen van ziekten en het vitaal maken en houden van het lichaam, waardoor het immuunsysteem weerbaarder wordt tegen ziektekiemen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van goede voeding, een juiste levensstijl, massages, kruiden, yoga en meditatie. In Ayurveda wordt ervan uit gegaan dat voeding en leefstijl de beste geneesmiddelen en remedies zijn. Hoewel ik geen ayurvedisch arts ben, ben ik wel een HBO gediplomeerd ayurveda deskundige. Ik heb daarbij veel kennis van lifestyle en voeding. In mijn praktijk kijk ik naar de eigenschappen en het lichaamstype van de persoon. Vervolgens bied ik advies met betrekking tot voeding en leefstijl. Aangezien de spijsvertering een grote invloed heeft op de algehele gezondheid van je lichaam, ligt in mijn praktijk ook met name het accent op het optimaliseren van de spijsvertering.

Het eerste consult bestaat altijd uit een intake en een anamnese.

Prijs consult:

40 euro

Heb je geen tijd voor een bezoek? 

Is de reisafstand naar mijn praktijk te ver?

 

Ontvang dan  persoonlijk online voeding,- kruiden,- ayurveda, – beweging-, en leefstijladviezen op maat.

Door mijn werkervaring als verpleegkundige, yogadocent, sportinstructrice, massagetherapeut, ayurvedadeskundige en voedingsdeskundige heb ik veel ervaring opgedaan in het in kaart brengen van processen en patronen.

Ik heb een rijkelijk gevulde cv met diverse diploma’s op het gebied van massage, sport en yoga. Tevens ben ik een HBO gediplomeerd ayurveda- en voedingsdeskundige. Dit maakt dat ik een volwaardig advies kan uitbrengen met betrekking tot voeding passend bij ieder uniek individu en een gezonde passende leefstijl afgestemd op de uniciteit van de persoon.

Check mijn website voor online advies:

 

 http://www.ikvoelmetoppie.nl/